Biskup Škvorčević primio župana Aladrovića

biskupija_U Biskupskom domu u Požegi, požeški biskup dr. Antun Škvorčević primio je požeško-slavonskoga župana Marijana Aladrovića. Na sastanku su sudjelovali i Pavao Bucić, ravnatelj Gimnazije u Požegi te Josip Devčić, voditelj Biskupijskoga ureda za gradnju. Biskup je upoznao župana s određenim biskupijskim nastojanjima i problemima na području odgojno-obrazovnoga djelovanja Požeške biskupije.

Tom su prigodom razmotrene mogućnosti da Požeška biskupija da još veći doprinos u služenju društvenoj zajednici na odgojno-obrazovnom području.

biskupija_2

Župan Aladrović s razumijevanjem je dao potporu spomenutoj djelatnosti Požeške biskupije te obećao pomoć u rješavanju pitanja koja su u mjerodavnosti Požeško-slavonske županije. Župan je prikazao biskupu programe spomena 800. obljetnice Požeško-slavonske županije i projekte oko čijeg se ostvarenja trudi Županija. Na susretu je, među ostalim, bilo razgovora i o pitanjima gospodarskoga života i trenutačnoga socijalnoga stanja ljudi u Požeško-slavonskoj županiji.