F.Troha s učenicima kod spomen obilježja na Papuku

peric_tomoUčenici područne škole iz Buka, koja odnedavno nosi ime Tome Perića, hrabroga hrvatskoga branitelja iz Domovinskoga rata, koji je zajedno s desetoricom suboraca poginuo u neprijateljskoj zasjedi 2. prosinca 1991. godine na Papuku iznad Velike, posjetili su spomen obilježje u sjećanje na tu veliku tragediju.

Posjet 25 učenika područne bučke škole, njihovih nastavnika i v.d. ravnateljice matične pleterničke škole, organizirali su članovi Udruge za sport i rekreaciju Tomo Perić iz Buka, predvođeni predsjednikom Brankom Polićem.

peric_tomo_03

Poslije polaganja vijenaca i paljenja svijeća, okupljenim učenicima obratio se i županov zamjenik za društvene djelatnosti, Ferdinand Troha, uz kojega je bila i Sandra Sekulić Pojer, pročelnica Ureda župana. Dožupan Troha, i sam sudionik Domovinskoga rata, pohvalio je tu inicijativu, kazavši kako je dobro da se i dalje osjeća nacionalni ponos i zahvalnost prema onima koji su za stvaranje slobodne i neovisne države Hrvatske dali najviše što su mogli - svoje živote.

peric_tomo_01

Umirovljeni bojnik Hrvatske vojske, Mario Kalan ukratko je djevojčicama i dječacima ispričao što se doista događalo na Papuku i u Požeštini za vrijeme Domovinskoga rata, podsjetivši ih kako je zapadni dio požeške kotline bio prvi oslobođeni prostor Hrvatske od okupatora.

peric_tomo_02