Ocijenjeni učenički radovi u akciji Volim Hrvatsku

volim_hrvatsku_01Turistička zajednica Požeško-slavonske županije u osnovnim je školama i dječjim vrtićima provela akciju Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Volim Hrvatsku, kojoj je ovogodišnja tema bila "Bogatstvo Hrvatske u kapljici vode". Na natječaj se prijavilo deset osnovnih škola u konkurenciji literarnih radova te jedna više u konkurenciji likovnih radova, gdje se prijavilo i svih dvanaest vrtića iz naše županije.

Članovi tročlanoga povjerenstva (mr.sc.Vesna Vlašić, Snježana Mekić Delić, Ivo Grbeš) izabrali su najbolje radove, koji će biti proglašeni do polovice lipnja, na prigodnoj svečanosti u Velikoj županijskoj vijećnici. Tada će požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, ujedno i predsjednik Županijske turističke zajednice, najboljima uručiti priznanja i bogate novčane nagrade.

volim_hrvatsku_02

Naime, škole i vrtići čiji su radovi među prva tri mjesta, dobit će osam tisuća kuna za prvo mjesto, pet tisuća kuna za drugo te četiri tisuće kuna za treće mjesto. Ukupno će na taj način biti podjeljena 51.000 kuna, što će osnovne škole i vrtići iskoristiti za kupnju didaktičkih pomagala za potrebe nastave. Najbolji, odnosno prvoplasirani učenički radovi s ovoga natjecanja, spomenimo, izborit će i pravo sudjelovanja na državnoj završnici HTZ-a, gdje će se boriti za još vrijednije nagrade.

volim_hrvatsku_03