Članovi Udruge Tomo Perić iz Buka posjetili župana

bucani_kod_zupanaČelnici i članovi Udruge Tomo Perić iz Buka, udruge za sport i rekreaciju, te učenici tamošnje područne osnovne škole, koja nosi ime Tome Perića, poginuloga hrvatskoga branitelja iz Domovinskoga rata, posjetili su požeško-slavonskoga župana Marijana Aladrovića, zahvalivši mu na pomoći.

Županija je, naime, pomogla spomenutoj udruzi i djeci prilikom njihova odlaska na jednodnevni izlet u Vukovar, Ilok i Aljmaš, te prilikom njihova posjeta spomen-obilježju na Papuku iznad Velike (gdje je zajedno s Tomom Perićem poginulo još deset hrvatskih branitelja), te poznatom izletištu Jankovcu.

bucani_kod_zupana_02

- Župane, hvala vam na velikoj pomoći i susretljivosti, kojom ste razveselili sve nas, posebno našu djecu. Iz Aljmaša smo vam donijeli kip Gospe od utočišta, koji vam poklanjamo sa željom da vas čuva i pomogne vam u ovim teškim vremenima, kada je teško obnašati bilo koju funkciju. Također, za vas smo pripremili i člansku iskaznicu naše udruge, iskaznicu s rednim brojem 101. Dobro nam došli u Udrugu Tomo Perić - kazao je Branko Polić, predsjednik udruge.

bucani_kod_zupana_03

Župan Aladrović, zahvalivši se na daru, kazao je je kako mu je bilo drago što je Županija mogla pomoći spomenutoj udruzi te da će to, u granicama svojih mogućnosti, činiti i dalje. Također, župan je kazao kako mu je iznimno drago što članovi te udruge uče djecu vrijednostima Domovinskoga rata, o kojemu neki žele da se što manje priča i zna.