U Velikoj 800 metara "švedskog stola" i smotra folklora

folklorProtekloga je vikenda u Velikoj održana tradicionalna 20. Smotra folklora "Čuvajmo običaje zavičaja", u sklopu koje je održan niz popratnih događanja, od kojih je svakako najzanimljiviji bio 800 metara dug stol pun hrane i pića, postavljen u sklopu obilježavanje 800 godina prvoga spomena Požeško-slavonske županije. Smotru je otvorio požeško-slavonski župan Marijan Aladrović.

folklor_02

Na središnjem događaju, u nedjelju popodne nastupilo je četrnaest foklornih skupina iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Mađarske, koji su u tradicionalnom mimohodu prošli Velikom te na prigodnoj pozornici izveli program karakterističan za svoje kulturno-umjetničko društvo.

folklor_01

Osam stotina metara dug stol sa hranom i pićem, nazvan najdužim stolem u Hrvata, doista je oduševio okupljene, koji su mogli kušati razne delcije, karakteristične za Slavoniju, ali i Hercegovinu, Istru, Zagreb...

folklor_04

Bila je to priprema za iduću godinu kada Veličani namjeravaju srušiti Guinnessov rekord u pripremi najdužega stola s jelom i pićem.

folklor_03