Proslavljen dan OŠ Dragutina Lermana iz Brestovca

brestovac_01Osnovna škola Dragutina Lermana iz Brestovca, najistočnije općine Požeštine, danas je proslavila svoj dan, prigodnim programom koji se odvijao cijeli dan. Školu su tom prigodom posjetili i županov zamjenik za društvene djelatnosti, Ferdinand Troha te Vesna Vlašić, pročelnica Upravnoga odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije. Njihov je domaćin bio Ante Majnarić, ravnatelj škole.

Brestovačka osnovna škola, koju pohađa oko 320 učenika i to u jednoj smjeni, iza sebe ima najuspješniju godinu u povijesti. Naime, zahvaljujući pomoći Ministarstva regionalnoga razvoja, prije godinu dana je tadašnji ministar toga ministarstva, Petar Čobanković, otvorio novu sportsku dvoranu, a tijekom ljeta je iznad dvorane uređen doista reprezentativan prostor koji je omogućio jednosmjensku nastavu.

brestovac_02

Naravno, pritom je veliku pomoć dala Općina Brestovac, na čelu s načelnikom Zdravkom Mandićem  te, saborski zastupnici Franjo Lucić i Davor Huška, kao i Požeško-slavonska županija na čelu s novim županom Marijanom Aladrovićem koji je jesenas i otvorio novouređeni prostor iznad dvorane u kojem se danas, među ostalim, nalaze učionice za niže razrede, uredi za upravu i prateće službe te prostrana kuhinja s velikom blagovaonicom.