Župan o napadima iz redova Socijaldemokratske partije

zupan_01Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović na konferenciji za novinare odgovorio je na prozivanja dijela vijećnika Socijaldemokratske partije (SDP), koji su javno iznijeli niz optužbi na račun župana i županijske vlasti, uglavnom baratajući s paušalnim procjenama i svojim već prepoznatljivim demagoškim frazama. Župan je kazao kako se ni s kim ne namjerava prepucavati preko medija, no zbog javnosti je ovaj put morao iznijeti pravu istinu.

- Točno je da se priprema program smanjivanja zaposlenih, jer se Županija mora uklopiti u Vladine zadane okvire po kojima masa plaća ne smije biti veća od 20 posto izvornog proračuna, a to je otprilike 4 milijuna kuna godišnje, što je gotovo dvostruko manje od sada potrebnog iznosa. No, ti ljudi ne idu na ulicu niti će dobiti otkaze, kako pričaju SDP-ovci, već će biti zbrinuti sa svim pravima iz kolektivnog ugovora i s pripadajućim otpremninama, a riječ o zaposlenicima koji su stekli pravo na prijevremenu mirovinu. Radi se o devet žena i jednoj muškoj osobi -  izjavio je župan Aladrović.

Građane Požeštine ne treba posebno podsjećati kako je 2006. godine gazda požeške Socijaldemokratske partije, po preuzimanju vlasti u Županiji, u jednom danu podijelio dvadeset nezakonitih otkaza županijskim zaposlenicima, poslavši ih na ulicu bez otpremnine. To su današnji SDP-ovi županijski vijećnici, čini se, zaboravili.

zupan_02

Prvi čovjek Požeško-slavonske županije na dalje je negirao i bilo kakvo plaćanje oglasa Večernjem listu, kazavši kako je riječ o kompenzaciji za uslugu koju je Županija pružila tom dnevnom listu pri objavi fotografija maturanata srednjih škola s područja Požeško-slavonske županije od prije mjesec dana.

- Vjerojatno ih je zaboljelo ono što je pisalo u tom članku. No, oni su bili tri godine na vlasti u Županiji, mogli su sami dovršiti te projekte koji su pobrojani u Večernjaku, jer ih je većina započeta prije 2006. godine - kazao je župan.

Doista, bivša je županijska vlast imala tri godine za dovršetak sportskih dvorana u Velikoj, Jakšiću, Pleternici, Čaglinu, nove zgrade Gimnazije u Požegi, područnih škola i niz drugih projekata diljem županije, ali očito nisu znali kako to napraviti.

U nastavku još jednom prenosimo tekst iz Večernjeg lista od 28. svibnja ove godine, koji je izgleda jako zabolio požeške SDP-ovce.

Župan, kazao je na kraju novinarima, smatra i kako nema potrebe za sazivanjem izvanredne sjednice Županijske skupštine na temu prekida prometa na pruzi Pleternica - Našice, jer će redovita sjednica biti uskoro održana, dok će za nekoliko dana u Županiji boraviti direktor infrastrukture Hrvatskih željeznica, koji će tada iznijeti konkretne planove za tu prugu.

Nastavak je to dogovora sa sastanka župana Aladrovića i dožupana Jakopovića te saborskih zastupnika Franje Lucića i Davora Huške s čelnicima Hrvatskih željeznica, koji je održan odmah po njihovoj odluci o privremenoj obustavi prometa na spomenutoj pruzi te nekoliko dana prije peticije oko koje HDSSB i SDP danima nepotrebno politiziraju.