Vatrogasci IDVD-a Zvečevo predstavili novu opremu

vatrogasna_vjeba_01Pripremajući se za ljetnu sezonu, koja sa sobom uvijek nosi opasnost od požara, članovi Industrijskog dobrovoljnog vatrogasnog društva (IDVD) Zvečevo održali su vježbu na odmaralištu  Zvečeva u Velikoj, isprobavši na taj način i svoju novu opremu, u koju je spomenuta tvrtka uložila četrdesetak tisuća kuna. Vježbu IDVD-a Zvečevo posjetio i županov zamjenik Ferdinad Troha, inače predsjednik Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje.

Dožupan Troha izrazio je zadovoljstvo viđenim, pogotovo nabavkom nove opreme, što pokazuje kako Zvečevo pridaje važnost svom vatrogasnom društvu, radeći na preventivi. Zasluge za to, među ostalima, svakako idu i predsjedniku IDVD-a Zvečevo, dr.Borislavu Miličeviću koji je od dolaska na čelo zvečevačkih vatrogasaca znatno podignuo standarad njihove opremljenosti, izborivši se i za ulaganja u njihovu osposobljenost.

vatrogasci_zveceva_02

IDVD Zvečevo danas u muškoj i ženskoj ekipi ima ukupno oko 40-ak aktivnih članova. Oni redovito održavaju vježbe u krugu tvornice, a prvenstveni cilj vježbe u Velikoj bilo je isprobavanje nove opreme, nakon čega je usljedilo i zajedničko druženje.

IDVD Zvečevo kontinuirano djeluje od 1942. godine. Zapovjednik društva je Dalibor Buljan, a tajnik Zdenko Mautner.