Vijenci i novi spomenik za poginule branitelje

polaganje_01Županijska Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata protekloga je vikenda polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomenik u Vidovcima obilježila osnivanje 63. samostalnog bataljuna Zbora narodne garde, dok je u Golobrdcima organizirala otkrivanje spomen obilježja poginulim pripadnicima spomenuta bataljuna, Jozi Koutniju i Ivici Zovku, koji su svoje mlade živote položili pred domovinski oltar 1991. godine, u borbama na Papuku.

polaganje_02

Na oba su događaja, među pripadnicima braniteljskih udruga, vojske, policije i Grada Požege, bili i predstavnici Požeško-slavonske županije, županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha te Miroslav Bagarić iz Županijskoga ureda za hrvatske branitelje iz Domovinskoga rata.

polaganje_03

Hrvatski branitelji iz Domovinskoga rata na taj način nastavljaju obilježavati događaje iz razdoblja u kojem je stvorena i obranjena hrvatska država te odavati počast poginulima, kako događaji i heroji iz toga slavnoga razdoblja novije hrvatske povijesti ne bi pali u zaborav.

polaganje_04