Dvadeset godina pleterničkog Aerokluba Zlatna dolina

aeroklub_01Pleternički Aeroklub Zlatna dolina obilježio je dvadeset godina svoga postojanja. Klub uspješno djeluje proteklih godina ponajprije zahvaljujući njegovim osnivačima i prvim letačima, Franji Brziću i Stjepanu Terziću, i danas aktivnim članovima. Predsjednik kluba, saborski zastupnik i pleternički gradonačelnik Franjo Lucić na prigodnoj je svečanosti uručio zahvalnice zaslužnim članovima, sponzorima i prijateljima kluba.

Najstariji letački klub u Slavoniji danas ima dva svoja motorna zmaja, uz jedan privatni avion, koji su na raspolaganju članovima. Aeroklub Zlatna dolina okuplja tridesetak članova, od kojih je osam stalno aktivnih. Prije šest godina Grad Pleternica je uredio pistu tu postavio hangar, tako da su uvjeti za rad znatno poboljšani.

aeroklub_02

Predsjednik kluba Franjo Lucić, s pozicije gradonačelnika najavio je kako će Grad Pleternica gledati da, unatoč teškim vremenima, u predstojećem razdoblju uloži dodatna sredstva za još bolje uvjete rada pleterničkim letačima, a pokušat će tako nabaviti i jedan avion za potrebe kluba. Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović također  je nazočio obilježavanju dvadesete godišnjice organiziranoga klupskoga djelovanja pleterničkih letača.

aeroklub_03