Dvadesetak inozemnih novinara posjetilo našu županiju

novinari_01Turistička zajednica Požeško-slavonske županije bila je domaćin studijskoga putovanja dvadesetak turističkih novinara s tri kontinenta, iz Europe, Sjeverne Amerike i Azije. Tema njihova putovanja bile su vinske ceste Slavonije i Baranje, uz prateće sadržaje. Posjet našoj županiji inozemni su novinari počeli u Lipiku, nastavili u Pakracu te na imanju Željka Mavrovića, a završili u Vetovu i Kutjevu.

U Lipiku su se zanimali za poznatu ergelu lipicanaca, u Pakracu su obišli izletište Omanovac, gdje su im se obratili požeško-slavonski župan Marijan Aladrović i pakrački gradonačelnik Davor Huška, zaželjevši im dobrodošlicu te ih upoznavši s nekim projektima, primjerice, sa zajedničkim projektom gradova Pakraca i Lipika - "Tragom kune i putevima vode", kojemu je cilj objediniti cjelokupnu turističku ponudu ta dva grada.

novinari_02

Po prelasku u Požeštinu, na eko-imanju Željka Mavrovića u Sloboštini turistički su se novinari upoznali s ekološkom proizvodnjom hrane, a zatim su druženje nastavili na ručku u restoranu Schön blick u Vetovu, gdje ih je pozdravio županov zamjenik Ferdinand Troha, te na degustaciji u poznatom vinskom podrumu Kutjeva d.d. Novinari su bili više nego zadovoljni već nadaleko poznatim slavonskim gostoprimstvom te ugodno iznenađeni sadržajima kontinentalnoga turizma koje nudi Požeško-slavonska županija, o čemu će preko svojih medija izvijestiti javnost u Češkoj, Danskoj, Italiji, Norveškoj, Njemačkoj, Španjolskoj, SAD-u i Japanu.

novinari_03