Dvadesetak inozemnih novinara u našoj županiji

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije bila je domaćin studijskoga putovanja dvadesetak turističkih novinara iz jedanaest europskih zemalja te SAD-a i Japana. Tema njihova putovanja bile su vinske ceste Slavonije i Baranje, uz prateće sadržaje. Posjet našoj županiji inozemsni su novinari počeli u Lipiku, nastavili u Pakracu te imanju Željku Mavrovića, a završili u Vetovu i Kutjevu.

U Lipiku su se zanimali za poznatu ergelu lipicanaca, u Pakracu su obišli izletište Omanovac, gdje su im se obratili požeško-slavonski župan Marijan Aladrović i pakrački gradonačelnik Davor Huška, zaželjevši im dobrodošlicu te ih upoznavši s nekim projektima, primjerice, sa zajedničkim projektom gradova Pakraca i Lipika - "Tragom kune i putevima vode", kojemu je cilj objediniti cjelokupnu turističku ponudu ta dva grada.

Po prelasku u Požeštinu, na eko-imanju Željka Mavrovića u Sloboštini turistički su se novinari upoznali s ekološkom proizvodnjom hrane, a zatim su druženje nastavili na ručku u restoranu Schon blick u Vetovu te na degustaciji u poznatom vinskom podrumu Kutjeva d.d.