Dožupan Troha otvorio Croatia cup u Lipiku

croatia_cup_01Drugo kolo Croatia cupa u vožnji dvoprega održano je protekloga vikenda u Lipiku, u organizaciji Hrvatskog centra za konjogojstvo – Državne ergele Lipik, Hrvatskog konjičkog saveza, Grada Lipika, turističkih zajednica Požeško – slavonske županije i Grada Lipika, te konjičkih klubova Lipik 95 i Hrvatski sokol Vukovije. Natjecanje je otvorio požeško-slavonski dožupan Ferdinand Troha

croatia_cup_02

U ukupnom poretku II. kola Croatia cupa za dvoprege prvo mjesto zauzeo je Josip Zirn iz Đakova, drugo Ante Medvidović iz Slavonskoga Broda, a treće mjesto Tomislav Obrovac iz Đakova. Natjecalo se šest vozača u kategoriji seniora u dresurnoj utakmici i vožnji preciznosti s baražom, dok su se u kategoriji juniora natjecala tri vozača u vožnji preciznosti.

Natjecanje je počelo vožnjom dresurne utakmice, a vozio se dresurni test FEI - 8B. Prvo mjesto dresurne utakmice osvojio je Josip Zirn iz Državne ergele lipicanaca Đakovo (48,85 kaznenih bodova), drugo mjesto Ante Medvidović iz Zaprežnoga kluba Slavonac iz Slavonskoga Broda (58,24) te treće mjesto Marijan Stubičan iz Hrvatskog centra za konjogojstvo – Državne ergele Lipik (62,72). Četvrto i peto mjesto zauzeli su Tomislav Obrovac (63,79)  i Mario Kružić (67,41) iz Državne ergele lipicanaca Đakovo.

croatia_cup_03

Slijedila je vožnja preciznosti s baražom u kojoj je poredak bio sliedeći: Josip Zirn (6,00), Tomislav Obrovac (11,17), Ante Medvidović (13,19), Tihomir Salarić (24,20), Marijan Stubičan (24,31). Natjecatelji su trebali provesti stazu od 20 vrata u tempu 250 m/min, s mnogo teških prilaza i promjena ritma.

Natjecanje je završilo utakmicom juniora u kojoj je, nakon pogreške Tee Salarić iz Konjičkoga kluba Pleternica, poredak na kraju bio sljedeći: prvo mjesto Vedran Puškarić iz Konjičkog kluba Vinkovci, a drugo mjesto Vinko Katić iz Konjičkog kluba Pleternica.
U sklopu drugoga kola Croatia cupa za dvoprege predstavili su se i izlagači konjičke opreme, te udruge s područja grada Lipika.