Župan obišao cestovna gradilišta u Požegi i Pleternici

zuc_01Požeško-slavonski  župan Marijan Aladrović danas je obišao cestovna gradilišta na području gradova Požege i Pleternice. Riječ je o investicijama Županijske uprave za ceste (ŽUC) koja od prošloga ljeta, kako je tada župan najavio i sproveo u djelo, gradi ceste u svim dijelovima županije, a ne više samo u Požegi, što je bio slučaj prijašnjih godina. Dakle, ŽUC opet obavlja svoju osnovnu zadaću.

zuc_02

To ne znači da će sada Požega biti zapostavljena. Naprotiv,  župan je obišao i cestovno gradilište u požeškom prigradskom naselju Golobrdcima, gdje je izvršeno  presvlačenje asfaltom 1,5 kilometara tamošnje županijske ceste do Štitnjaka. U to je ŽUC uložio 450.000 kuna u sklopu izvanrednoga održavanja.

zuc_03

U pratnji Mije Jozaka iz ŽUC-a, župan Aladrović potom je obišao i gradilišta na potezu Trapari – Gradac, od kojeg se radi i cesta prema Lakušiji. Riječ je o dvije ceste lokalnoga karakatera pod upravom ŽUC-a (svaka je duga 2,1 kilometar), koje će se pak rekonstruirati i modernizirati te po prvi put dobiti asfalt.

zuc_04

Koristi će od toga imati stanovnici s područja grada Pleternice te općine Jakšić. Svaka od te dvije dionice vrijedna je 1,5 milijuna kuna te će ih ŽUC platiti iz godišnje stavke građenja.

zuc_5

Spomenimo kako je na javnom natječaju radove u Golobrdcima dobila tvrtka Niskogradnja Jurčak, dionicu Trapari – Gradac izvodi Osijek-koteks, a odvojak prema Lakušiji gradi tvrtka Gradnja Osijek.