U našoj županiji između 90 i 120 ovisnika

droga_01Povodom obilježavanja Međunarodnoga dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitoga prometa drogama (26. lipnja), Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije postavio je prigodni štand u pješačkoj zoni u Požegi, želeći na taj način educirati građane o problemu droga u našoj županiji. Na štandu je bio i županov zamjenik Ferdinand Troha, koji je i predsjednik Županijskoga povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga.

- Nemojte se zavaravati da možete sami riješiti svoj problem s ovisnošću o drogi. Stoga se za pomoć obavezno javite u Centar za prevenciju ili izravno nama - poručio je Elvin Redžepović, terapeut u Stambenoj zajednici Sloboština, svima koji imaju problema s drogom.

droge

Ta zajednica, naime, nudi program odvikavanja i resocijalizaciju te s izliječenim ovisnicima ostaje u vezi i nakon što odu. od njih. Svi koji im se žele pridružiti, mogu se javiti na broj 091 44 20 180.

- U Požeško-slavonskoj županiji je evidentirano 30-ak ovisnika o heroinu, po čemu smo četvrti u Hrvatskoj, gledajući odozada. No, postoji tamna brojka koja govori da je ovisnika vjerojatno između 90 i 120 - kazao je Dejvid Zombori, voditelj Centra za prevenciju.