Likovni rad učenica Kempfove škole treći u Hrvatskoj!

htz_nagrade_Hrvatska turistička zajednica (HTZ) organizirala je u Krapini svečanu dodjelu nagrada i priznanja u kategoriji likovnih i literarnih radova učenika/djece škola i vrtića u akciji „Volim Hrvatsku“ na temu „Bogatstvo Hrvatske u kapljici vode“. Među nagrađenima na nacionalnoj razini (osvojeno treće mjesto) bile su i učenice OŠ Julija Kempfa iz Požege, Lorena Mandić i Dora Radetić, pobjednice u kategoriji likovnih radova na županijskoj razini.

htz_nagrade_02

Na natječaj iz 20 turističkih zajednica županija i Turističke zajednice grada Zagreba pristiglo je ukupno 40 prvonagrađenih likovnih radova djece dječjih vrtića i osnovnih škola te 21 prvonagrađeni literarni rad učenika. U Pučkom otvorenom učilištu u prelijepoj Festivalskoj dvorani u Krapini, uz prigodni program, priznanja i poklone nagrađenima, vrtićima i školama novčanu nagradu, a mentorima po prvi puta priznanja, dodijelio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić.

htz_nagrade_01

Svečanoj dodjeli nagrada, uz brojne uzvanike, nazočio je i Ferdinand Troha, županov zamjenik za društvene djelatnosti. Dožupan Troha još je jednom čestitao učenicama Kempfove škole te njihovu mentoru Ninoslavu Piroviću. Požeško-slavonska županija, podsjetimo, preko svoje je turističke zajednice provela natječaj na koji se prijavilo deset osnovnih škola u konkurenciji literarnih radova te jedanaest škola u konkurenciji likovnih radova, gdje se prijavilo i svih dvanaest vrtića iz naše županije.

htz_nagrade_03

Članovi tročlanoga povjerenstva (mr.sc.Vesna Vlašić, Snježana Mekić Delić, Ivo Grbeš), imali su težak posao birajući najbolje radove. No, da je županijsko povjerenstvo doista stručno i da se prilikom svoga zadatka vodilo isključivo kvalitetom dječjih radova, svjedoči i ovo veliko priznanje koje je stiglo u našu županiju.

htz_nagrade_04Nagrađeni rad (crtež olovkom) Lorene Mandić i Dore Radotić, na zadanu temu "Bogatstvo Hrvatske u kapljici vode"