Predsjednica Kosor u novouređenoj bolnici u Lipiku

kosor_Predsjednica hrvatske Vlade, Jadranka Kosor danas je u Lipiku otvorila novouređeni dio Bolnice za specijalnu rehabilitaciju, u sklopu koje se nalazi i novi bazen s termalnom vodom. Otvarajući taj multifunkcionalni zdravstveno-rehabilitacijski objekt, u koji je Vlada RH od 2004. godine uložila oko 30 milijuna kuna, premijerka je još jednom istaknula kako je i to dokaz da Vlada podjednako vodi računa o svim krajevima Hrvatske.

kosor_01

Na prigodnoj svečanosti u bolničkom dvorištu, uz predsjednicu Vlade govorili su Darko Kelemen, ravnatelj lipičke bolnice, zatim gradonačelnik Lipika Antun Haramija te požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, koji se zahvalio Vladi na podršci u realizaciji projekata, među koje se ubraja i dovršetak Bolnice za specijalnu rehabilitaciju u Lipiku.

kosor_04

Cijenjeni uzvanici, među kojima su, uza spomenute, bili i saborski zatupnici Davor Huška (gradonačelnik Pakraca) i Franjo Lucić (gradonačelnik Pleternice), potom su obišli prostore novoga dijela bolnice, koja je sada doista impresivna. No, Vlada će, najavila je Jadranka Kosor, i dalje pomagati lipičku bolnicu, kako bi njezin standard bio još bolji.

kosor_05

Budući da je premijerka Kosor rođena Lipičanka, tom se prigodom sa zadovoljstvom prisjetila i dana svoga odrastanja. Poslije radnoga ručka sa svojim domaćinima, na kojem se razgovaralo o realizaciji započetih projekata u Požeško-slavonskoj županiji te je za rujan ove godine dogovoren posjet predsjednice Vlade Požeštini, premijerka je obišla i poznatu lipičku ergelu lipicanaca.

kosor_06

U izjavi za brojne novinare, predsjednica hrvatske Vlade opet je istaknula kako su mjere gospodarskoga oporavka njezina primarna zadaća te da će ona i njezini suradnici na tomu nastaviti raditi prema zacrtanom planu, kako bi izvukli Hrvatsku iz krize.

kosor_02