Natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata

igrePeto Županijsko športsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata iz Požeško-slavonske županije, održano protekloga vikenda u Pakracu i Lipiku, okupilo je 300-tinjak natjecatelja iz šest općinskih i gradskih ekipa, koji su se natjecali u šest sportskih disciplina. Natjecanje je otvorio požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, a pobjedničke pehare podijelio je županov zamjenik Ferdinand Troha.

igre_01

Otvarajući natjecanje, požeško-slavonski župan izrazio je zadovoljstvo što i ove godine otvara sportske igre hrvatskih branitelja, dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata iz naše županije, još jednom istaknuvši zahvalnost za sve što su napravili prilikom stvaranja samostalne Hrvatske.

igre_02

Poslije prisustvovanja otvaranju natjecanja i svečanom postrojavanju sudionika, županijsko je izaslanstvo posjetilo spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima, u Pakracu i Lipiku, položivši vijence i zapalivši svijeće.

igre_03

Najuspješnija je, ukupno gledajući, bila momčad Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata iz Požege. Drugi je bio Pakrac-Lipik, a treći Kaptol.  Po sportovima, Požega je bila najbolja u, kuglanju, šahu, stolnom tenisu i potezanju užeta, dok je Pakrac-Lipik osvojio prvo mjesto u malom nogometu, a Čaglin u streljaštvu.

igre_04

Najuspješnije ekipe, dakle pobjednici po sportovima, predstavljat će Požeško-slavonsku županiju na državnoj završnici koja će u rujnu biti održana u Požegi.