Županija potpisala ugovor s Poljoprivrednom agencijom

poljoprivredaNa obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Tomislava Kifera u Rajsavcu pokraj Jakšića, danas je potpisan Ugovor o sufinanciranju kontrole kvalitete stočne hrane između Požeško-slavonske županije i Hrvatske poljoprivredne agencije. Ugovor su potpisali požeško-slavonski župan Marijan Aladrović s jedne te ravnatelj Hrvatske poljoprivredne agencije, Zdravko Barać s druge strane.

poljoprivreda_03

Pravilno izbalansirani obroci za životinje osnovni su preduvjet za osiguranje dobroga zdravlja i odgovarajuće proizvodnje domaćih životinja, što u konačnici utječe na smanjenje troškova hranidbe na obiteljskim gospodarstvima te unapređuje proizvodnju na farmi.

poljoprivreda_05

Kontrolu kvalitete stočne hrane obavlja Hrvatska poljoprivredna agencija putem Laboratorija za kontrolu kvalitete stočne hrane u Križevcima. Požeško-slavonska županija potpisivanjem ugovora o sufinanciranju obvezala se snositi dio troškova obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva za kontrolu kvalitete stočne hrane.

poljoprivreda_02

Očekuje se kako će analizom biti obuhvaćeno stotinjak farmi s desetak i više goveda, kojima je potpisanim ugovorom osigurana besplatna kontrola stočne hrane.

poljoprivreda_01

Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović pred okupljenim je novinarima izrazio zadovoljstvo što Županija i na ovaj način može pomoći poljoprivrednicima sa svoga područja.

poljoprivreda_04