Župan Aladrović dodijelio diplome novim majstorima

majstori_01Na prigodnoj svečanosti u Obrtničkom domu u Požegi, požeško-slavonski župan Marijan Aladrović dodijelio je diplome polaznicima koji su uspješno položili majstorske ispite, čije je polaganje organizirala i provela Obrtnička komora Požeško-slavonske županije, odnosno njezin stručni suradnik za obrazovanje, Francisko Didović. Tako smo dobili ukupno dvanaest novih majstora.

majstori_02

- Čast je nositi majstorsko zvanje te vam stoga želim da doista časno obnašate tu dužnost te da budete uzor i primjer drugima - kazao je župan Aladrović.

majstori_03

Okupljene nove majstore pozdravio je i Ivan Bulić, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, zaželjevši im mnogo uspjeha u poslu u kojem će se neki od njih već ove godine osamostaliti, za što im je majstorska diploma bila jedan od preduvjeta.

majstori_04

Polaznici koji su uspješno položili pismeni i praktični dio majstorskoga ispita te tako stekli majstorsko zvanje, jesu: Mateja Banović, Sanela Oršulić, Magdalena Drežnjak, Melita Tajzler, Ivan Martinović (majstori frizeri).

majstorski_06

Marko Dokozić (majstor automehaničar), Tomislav Domić, Tomislav Knapić (majstori stolari), Kruno Šetka (majstor klesar), Tomislav Nikšić, Oliver Subotić (majstori strojobravari), Dražen Lalić (majstor tokar).

majstorski_05

Poslije podjele diploma, Obrtnička komora organizirala je okrugli stol o aktualnom stanju obrtništva u našoj županiji, na kojem su, uz vodeće ljude komore i udruženja obrtnika, govorili i čelnici Požeško-slavonske županije, župan Aladrović i njegovi zamjenici Ferdinand Troha (društvene djelatnosti) i Željko Jakopović (gospodarstvo).

majstori_07

Zaključeno je kako rad na crno i dalje ostaje veliki problem ovdašnjih obrtnika, koji su izrazili i žaljenje što Požega, kao središte Požeško-slavonske županije nema poduzetničku zonu, za koju su naši obrtnici već godinama jako zainteresirani. No, za razliku od Požege, rečeno je, općine i gradovi iz njezina okružja na tomu rade mnogo brže i efikasnije, pa će dio požeških obrtnika moći pokrenuti pogone u tim jedinicama lokalne samouprave, ne dogode li se u muđuvremenu promjene na bolje u Požegi.