Dožupan Troha s najboljim hrvatskim košarkašicama

kosarkasiceHrvatsku žensku seniorsku košarkašku reprezentaciju, koja se u Požeštini od 8. srpnja priprema za kvalifikacijski ciklus za odlazak na Europsko prvenstvo (EP), danas je u Velikoj županijskoj vijećnici primio županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha. Dožupan Troha zaželio je izborniku Stipi Braliću i njegovim izabranicama uspjeh u kvalifakacijama u kolovozu i plasman na EP.

kosarkasice_

Dožupan Troha, među ostalim, na prijamu je kazao nekoliko riječi o povijesti Požeško-slavonske županije koja ove godine slavi 800 godina svoga prvoga spomena te na kraju zaželio košarkašicama i njihovom stručnom timu ugodan boravak u Požegi i Požeštini, do kraja ovoga, njihova drugoga dijela priprema koji završava 19. srpnja. Tom je prigodom županov zamjenik izborniku Braliću darovao monografiju Požeško-slavonske županije.

kosarkasice_01

Poslije prijama u Županijskoj palači, hrvatska je košarkaška reprezentacija, čiji je dio i Požežanin Vladimir Englman (trener ŽKK-a Plamen Požega) posjetila tvornicu Zvečevo, gdje ih je pak ugostio dr. Borislav Miličević, kazavši nekoliko riječi o toj poznatoj požeškoj tvrtki, u kojoj su se košarkašice malo i osladile nekim od prepoznatljivih zvečevačkih proizvoda.

kosarkasice_02

Izbornik hrvatske ženske košarkaške vrste, Stipe Bralić zahvalio se na oba prijama, kazavši kako su hrvatske košarkašice svakoga ljeta na pripremama u Požeštini, a budući da se vraćaju iz godine u godinu, to nešto govori. Izrazio je nadu kako će naša reprezentacija u kolovozu, pokraj reprezentacija Italije, Litve, Belgije i Nizozemske uspjeti izboriti odlazak na Europsko prvenstvo, kamo će izravno dvije prvoplasirane ekipe iz kvalifikacija.

kosarkasice_03

Hrvatske su košarkašice, spomenimo na kraju, pripreme započele u Šibeniku i Vodicama, gdje su radile osam dana, a potom su došle u Požeštinu gdje će boraviti ukupno jedanaest dana. U Požegi su odigrale četiri prijateljske utakmice (po dvije protiv Crne Gore i Srbije), ostvarišvi tri pobjede i jedan poraz (Srbija). Idući tjedan Hrvatice će u Rumi odigrati dvije nove prijateljske utakmice protiv reprezentacije Srbije.

kosarkasice_04