Župan s ministrom Ivićem potpisao ugovor o suradnji

ugovor_01Požeški župan Marijan Aladrović potpisao je s ministrom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislavom Ivićem ugovor o suradnji na provedbi Programa međugeneracijske solidarnosti. Tim su ugovorom ministarstvo i Požeško-slavonska županija ugovorili suradnju na provedbi programa "Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama".

Navedeni program Požeško-slavonska županija provodit će  na području grada Požege te općina Brestovac i Jakšić. Time će naša Županija poboljšati kvalitetu življenja 200 starijih osoba kroz izvaninstitucionalni oblik skrbi te zaposliti četrnaest osoba.

ugovor_02

Prilikom potpisivanja ugovora ministar Tomislav Ivić je rekao: "Pri odabiru jedinica lokalne i područne samouprave za uključivanje u program međugeneracijske solidarnosti, zbog velikog broja prijavljenih te osiguranih sredstava u državnom proračunu za nove programe za pola godine, u iznosu preko 2 milijuna kuna, odlučeno je da se kroz provedbu jednog programa, odnosno zaključivanjem jednog ugovora o suradnji obuhvati više područja. Tako će novim programima kroz sedam ugovora biti obuhvaćeno četrnaest područja s 975 novih korisnika, a na provedbi programa zaposlit će se novih 68 osoba".

ugovor_03

Na kraju svečanoga potpisivanja ugovora, požeško-slavonski župan Marijan Aladrović u ime svih potpisnika zahvalio se ministru Tomislavu Iviću i njegovom ministarstvu na dobivenim programima.