Pleternici dva milijuna kuna za poduzetničku zonu!

pleternica_zona_01U Gradskoj vijećnici u Pleternici potpisan je ugovor o dodjeli dva milijuna kuna za razvoj infrastrukture u tamošnjoj poduzetničkoj zoni. Ugovor su potpisali državna tajnica Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić i gradonačelnik  Pleternice Franjo Lucić. Potpisivanju vrijednoga ugovora nazočio je i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović.

pleternica_zona_03

Gradu Pleternici, kazala je državna tajnica Kraljić, dva milijuna kuna odobrena su temeljem natječaja "Projekt izgradnje poduzetničkih zona u jedinicama lokalne i područne samouprave za 2010. godinu", koji je u ožujku ove godine raspisalo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. Dobivena sredstva namijenjena su nastavku infrastrukturnog opremanja poduzetničke zone u Pleternici, koje je započelo 2006. godine.

Pleternički gradonačelnik Franjo Lucić prilikom potpisivanja ugovora još se jednom zahvalio Vladi RH i Ministarstvu gospodarstva na dodijeljenim sredstvima.

pleternica_zona_02

Tim je ugovorom Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva dokazalo da vodi brigu o razvoju manjih sredina i kroz opremanje poduzetničkih zona.

- Nadamo se da će ministarstvo pratiti razvoj gospodarskih zona i u ostalim mjestima naše županije - kazao je je župan Marijan Aladrović, također izrazivši zadovoljstvo potpisanim ugovorom, koji je još jedna potvrda ispravnosti zacrtanog puta dobre suradnje lokalne uprave i samouprave sa središnjom državnom vlasti.