Pleternica domaćin prvenstva RH u vožnji dvoprega

dvopreg_01Konjički klub Pleternica, uz pokroviteljstvo Grada Pleternice, ovoga će vikenda organizirati otvoreno prvenstvo Hrvatske u vožnji dvoprega. Riječ je o tradicionalnom natjecanju koje svake godine u grad na dvije rijeke privuče velik broj ljubitelja konjičkih dvoprega. U trodnevnom natjecanju, očekuje Marko Baričević, predsjednik KK Pleternica, doista će se imati što vidjeti.

U petak 13. kolovoza u 15 sati je otvorenje i start dresurne vožnje. Dan poslije u 14 sati predviđen je start utakmice maratonske vožnje s čvrstim preprekama te zabava uz tamburašku glazbu i gastro ponudu. Središnji događaj zbit će se u nedjelju 15. kolovoza, kada su na rasporedu tri utakmice.

dvopreg_02

Nakon pozdravnih riječi uzvanika u 14.30 sati, u nedjelju u14.40 sati predviđen je start revijalne utakmice jednoprega, u 15.30 sati na rasporedu je start utakmice C za prvenstvo Republike Hrvatske (preciznost), a u 17.15 sati krenut će utakmica C za juniore, poslije čega slijedi proglašenje pobjednika državnoga prvenstva u vožnji dvoprega.