Pleternica bila domaćin prvenstva RH u vožnji dvoprega

dvopreg_01Josip Zirn iz Državne ergele Đakovo ovogodišnji je pobjednik Otvorenoga prvenstva RH u vožnji dvoprega, koje je protekloga vikenda održano u Pleternici. Drugo mjesto je osvojio Ante Medvidović iz čepinskoga Slavonca, a treće Dario Dorušak, također iz Slavonca. U natjecanju juniora prvo i drugo mjesto su osvojili Vinko Katić i Andrea Matković iz Konjičkog kluba Pleternica, a treći je bio Vedran Puškarić iz Vinkovaca. Nastupilo je ukupno šesnaest zaprega.

dvopreg_02

Prvi puta u Pleternicu su na natjecanje došle tri zaprege iz Slovenije, a najbolji je od njih bio Miha Tavčar koji je u otvorenom dijelu prvenstva zauzeo drugo mjesto. Konjička natjecanja se u Pleternici, inače, održavaju od 2001. godine, a kako je službeno objavljeno u nedjelju, taj bi grad trebao 2016. godine biti i domačin Alpe-Adria pokala, neslužbenog a prvenstva Europe.

dvopreg_03

- To je dokaz da smo svih proteklih godina dobro radili i postali priznato središte za održavanje konjičkih natjecanja u Hrvatskoj. Do tada planiramo proširiti prostor za natjecanje, kao i smještaj za konje, a razmišljamo i o nekim zabavnim sadržajima za ovu manifestaciju - rekao je saborski zastupnik i pleternički gradonačelnik Franjo Lucić, koji je i otvorio to natjecanje.

dvopreg_04

Tijekom tri dana konjička je natjecanja pratio veliki broj posjetitelja iz cijele Slavonije i Baranje, ponajviše iz Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije.

dvopreg_05