Ivan Mikić i Mijo Samaržija najbolji orači županije

oraci_01Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Antuna Samaržije iz Biškupaca, u Antunovcu pokraj Velike održano je sedmo natjecanje orača Požeško–slavonske županije, na kojem je nastupilo šesnaest orača u dvije kategorije - oranju ravnjaka te premetnjaka. Ocjenjujući kvalitetu brazde, tročlani ocjenjivački sud najboljim je u kategoriji ravnjaka proglasio Ivana Mikića iz Zagrađa, dok je u kategoriji premetnjaka prvi bio Mijo Samaržija iz Biškupaca.

Drugo i treće mjesto kod ravnjaka osvojili su Robert Uličnik, odnosno Miroslav Bartolović, a kod premetnjaka drugi je bio Ivan Kmetić, dok je  treće mjesto osvojio  Davor Pavičić.

oraci_02

Kao i prijašnjih godina, organizator natjecanja bio je županijski odjel Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, Općina Velika te Udruga za organizaciju natjecanja orača Požeško-slavonske županije.

oraci_03

Na otvaranju natjecanja, oračima, nazočnim gostima i gledateljima obratili su se Željko Jakopović, županov zamjenik za gospodarstvo, koji je i otvorio natjecanje, te velički načelnik Vlado Boban i Đurđica Kšenek, voditeljica Pojoprivredno-savjetodavne službe za Požeško-slavonsku županiju.

oraci_04

Inače, u Antunovcu održano natjecanje bilo je uvod u Državno natjecanje orača, koje će se održati iduće subote (28. kolovoza) u Suhopolju pokraj Virovitice i na kojem će nastupiti i pobjednici našega županijskoga natjecanja, Ivan Mikić i Mijo Samaržija.

oraci_05