Uz Dan općine, u Velikoj i združena sigurnosna vježba

velika_danSvečanom sjednicom Općinskoga vijeća Velike, održanoj u općinskoj vijećnici u Velikoj, danas je obilježen Dan općine, koji se slavi uz blagdan sv.Augustina, njihova zaštitnika. Uz načelnika Vladu Bobana te predsjednika Općinskova vijeća Slavka Matijevića, okupljenim gostima obratili su se, među ostalima, i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović te saborski zastupnik i gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić.

velika_dan_01

Govoreći o projektima i učinjenom u proteklom razdoblju, načelnik Boban zahvalio se novoj županijskoj vlasti na suradnji i pomoći, kao i saborskom zastupniku Luciću koji je također uvelike pomogao da Velika lakše izađe iz poteškoća.

velika_dan_02

Među brojnim gostima, svečanoj su sjednici nazočili i gradonačelnik Kastva te načelnik Raše, mjesta s kojima Velika već godinama njeguje prijateljske odnose.

velika_dan_03

Budući da je samo za tu prigodu Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) organizirala združenu sigurnosnu vježbu spašavanja unesrećenih, koja je pred brojnim gledateljima održana na veličkim bazenina, gosti toga dana u Velikoj bili su i čelnici DUZS-a, predvođeni ravnateljem Damirom Trutom, dokazanim prijateljem Požeštine.

velika_dan_04

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje tom je prigodom još jednom obećao pomoć službama koje brinu o sigurnosti, odnosno zaštiti i spašavanju na našem području, prvenstveno u opremljenosti, kao što je bio slučaj i posljednjih nekoliko godina.

velika_dan_05

.