Župan obišao gradilište mosta na Orljavi u Bučju

most_01Nakon provedenih natječaja i odabira najpovoljnijih izvođača radova, Županijska uprava za ceste (ŽUC)  ovih je dana krenula s novom investicijom, asfaltiranjem postojeće makadamske ceste Bučje – Poloje, na području grada Pleternice, u sklopu koje će biti sagrađen i novi most preko Orljave u Bučju. Gradilište je u pratnji Mije Jozaka iz ŽUC-a obišao i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, izrazivši zadovoljstvo viđenim.

most_02

Riječ je o ukupno 2,2 kilometra lokalne makadamske ceste, koja će do sredine listopada dobiti svoj prvi asfalt,  širine pet metara. Izvođač radova vrijednih 1,6 milijuna kuna je osječka tvrtka Gradnja Osijek.

most_05

Most preko Orljave, dužine svjetlosnog otvora trideset metara i širine petnaest metara, izgradit će požeška tvrtka Presoflex gradnja (rok je 120 dana),  a vrijednost radova je 3,6 milijuna kuna. Novim će se mostom, koji će se nalaziti nekoliko metara od postojećeg, zamijeniti derutni  i dotrajali drveni most koji je postao opasnost za brojne korisnike.

most_04

Nakon ovoljetnih investicija na području Požege (Golobrdci), Pakraca, Lipika i Jakšića, Županijska uprava za ceste tako, kao što je župan Aladrović i obećao, nastavlja graditi ceste diljem županije, ne preferirajući pritom niti jednu jedinicu lokalne samouprave, kao što je, nažalost, bio slučaj proteklih godina kada se iz ŽUC-ova proračuna novac za investicije trošio samo na području grada Požege.

most_03