Hvidra u Pakracu organizirala izložbu "Dani poslije"

hvidra_01Predsjednik Hvidre RH, saborski zastupnik Josip Đakić u Gradskom muzeju u Pakracu, u sklopu obilježavanja pogibije hrvatskih branitelja u Kusonjama,  otvorio je izložbu fotografija ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata pod nazivom „Dani poslije”. Autor fotografija koje prikazuju ranjene hrvatske branitelje u njihovim vojnim odorama jest poznati zagrebački fotograf Damira Hoyka.

hvidra_02

Uz Josipa Đakića, svečanosti otvorenja izložbe nazočili su požeško-slavonski župan Marijan Aladrović i njegov  zamjenik Ferdinand Troha, gradonačelnik Pakraca Davor Huška i gradonačelnik Lipika Antun Haramija, čelnici Hvidre Zagreba, Požeško-slavonske i Bjelovarsko-bilogorske županije.te predstavnici drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

hvidra_03

- Pokrenuli smo ovu izložbu s ciljem da se pojedini političari, sindikalci i novinari urazume i da nas više ne nazivaju privilegiranima - kazao je pukovnik Mirko Ljubičić, predsjednik Zajednice udruga Hvidre grada Zagreba, koji je sudjelovao u organizaciji izložbe.

hvidra_04

Također govoreći prilikom otvaranja izložbe, župan Aladrović, pored zahvale Hvidri što je odlučila takvu izložbu postaviti i u Požeško-slavonskoj županiji, čestitao je svima koji su došli na takvu ideju i sproveli je u djelo, davši i na taj način doprinos istini o Domovinskom ratu.

hvidra_05

Svima koji su došli na otvaranje izložbe i onima koji su pomogli u njezinoj organizaciji u Pakracu, zahvalio se Mario Novoselac, predsjednik Hvidre Požeško-slavonske županije.

hvidra_06