Župan ugostio srebrnog olimpijca Ivana Katanića

katanic_01Osvajača srebrne medalje na Svjetskoj informatičkoj olimpijadi u Kanadi, učenika četvrtog razreda požeške Gimnazije, Ivana Katanića iz Zagrađa, danas je u Velikoj županijskoj vijećnici primio požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, čestitao mu na izvanrednom uspjehu, najboljem u povijesti požeške škole te mu tom prigodom ispred Požeško-slavonske županije uručio tri tisuće kuna.

katanic_02

Uza čestitke Ivanu na izvrsnom rezultatu, župan je čestitke uputio i njegovoj mentorici, profesorici informatike Sanji Grabusin, uručivši joj buket cvijeća, te ravnatelju Gimnazije Pavlu Buciću.

katanic_03

- Bilo je očekivano da ćemo postići dobar rezultat kao reprezentacija, ali je bilo i teško jer smo kroz dva dana tijekom pet sati morali riješiti osam zahtjevnih zadataka, od kojih sam ja riješio šest. Rezultat nije nikakvo čudo, kada se uzme u obzir da Hrvatska ima tradiciju osvajanja medalja na Informatičkoj olimpijadi te kada se zna da nas pripremaju bivši olimpijci - kazao je Ivan Katanić, koji će vjerojatno i iduće godine biti u sastavu hrvatske reprezentacije, kada se Olimpijada održava u Tajlandu.

katanic_05

Ivan, priznao je županu i okupljenim novinarima, već je dobio i prvu ponudu za posao i to od Facebooka koji mu nudi tromjesečni probni rad u SAD-u, no kako je još uvijek srednjoškolac, o toj ali i sličnim ponudama, kojih će  sigurno biti još puno, razmišljat će tek nagodinu, nakon što upiše fakultet, najvjerojatnije zagrebački FER.

katanic_04

Tradicija izvrsnih informatičkih rezultata požeških gimnazijalaca tako je nastavljena. Prije desetak godina, podsjetimo, Požežanin Mario Živić na dvije svjetske informatičke olimpijade osvojio je četiri brončane medalje, što mu je i te kako pomoglo u ostvarenju danas vrlo uspješne poslovne karijere.