Pudarski dani u Kaptolu, u čast čuvara vinograda

pudarijada_01Radnu jesen u Kaptolu su nakratko prekinuli kako bi priredili jednu novu manifestaciju, nazvanu Pudarski dani. Riječ je o manifestaciji koju je organizirala Udruga vinograda, vinara i voćara općine Kaptol, posvetivši je onome tko je najviše vremena proveo u vinogradu te tako omogućio još jednu bogatu i dobru berbu, a to je čuvar vinograda ili u narodu nekad mnogo poznatiji kao "pudar", koji je slovio i za poštenu te plemenitu osobu.

pudarijada_04

Pudarske dane u Kaptolu otvorio je županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, u društvu načelnika Kaptola Mile Pavičića. Obojica su se potom zadržala u višesatnom druženju s okupljenim sudionicima, natjecateljima i gledateljima.

pudarijada_02

Jedinstvenu manifestaciju u Požeštini pokušat će Kaptolčani uvrstiti u kalendar događanja kako bi ona postala tradiconalni događaj u općini Kaptol, a održavala bi se sredinom rujna svake godine. Ove  su godine Pudarski dani održani na prostoru Sportskog parka i vinskog podruma u Kaptolu.

pudarijada_03

Bogati sadržaj Pudarskih dana obuhvatio je revijalnu nogometnu utakmicu "Pudari Kaptol" - "Veterani Kaptol", zatim kuhanje "pudarskog kotlića", proglašenje najboljeg pudara - kuhara, nastup općinskoga KUD-a te druženje "pudara i pudarica". Odlična domaća vina, kulinarske i pudarske delicije te cjelovečernji zabavni program pudarima i njihovim gostima osigurali su spomenuta Udruga V.V.V. Kaptol te Općina Kaptol.

pudarijada_05