Inozemni turistički novinari posjetili Požeštinu

turisticki_novinari_01Turistička zajednica Požeško-slavonske županije, u suradnji s HTZ-om, u utorak 21. rujna bila je domaćin studijskoga posjeta dvadesetak inozemnih turističkih novinara, koje zanima tema vinskih cesta Slavonije i Baranje. Uz nezaobilazno vino, novinarima su prezentirani i ostali sadržaji i prirodne ljepote Požeštine. Novinare su u Velikoj pozdravili požeški župan Marijan Aladrović, predsjednik Županijske turističke zajednice, te velički načelnik Vlado Boban.

turisticki_novinari_04

Novinari iz desetak europskih zemalja prvo su posjetili Kutjevo d.d., gdje je za njih organizirana degustacija vrhunskih vina, a zatim su u Velikoj posjetili upravu Parka prirode Papuk, gdje su ih rendžeri upoznali s osobitostima Papuka, koji ima i status geoparka.

turisticki_novinar_03

Poslije ručka u restoranu Mališćak u Velikoj, gdje su im župan Aladrović i načelnik Boban zaželjeli dobrodošlicu i zahvalili im se na posjetu, skupina inozemnih turističkih novinara posjetila je i izletište Jankovac, gdje su pak razgledali poučne staze, jezera, veliki slap i druge prepoznatljivosti Jankovca.

turisticki_novinari_02