Stručno-edukacijski simpozij Štamparovi dani 2010.

stampar_01U organizaciji Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije, u Brodskom Drenovcu, rodnom mjestu Andrije Štampara, te u Požegi, i ove su godine uspješno provedeni Štamparovi dani, zamišljeni kao stručno-edukacijski simpozij. Završnica projekta održana je u subotu u požeškoj Gimnaziji, a tamošnjem je predavanju nazočio i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović.

stampar_02

Ovogodišnji Štamparovi dani zamišljeni su i odrađeni kao troetapni simpozij, od kojih je svaka etapa bila jedinstvena komponentna. Tijekom prve etape, doznali smo od Ivana Vukoje, predsjednika Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar, studenti i mladi liječnici obilazili su stanovništvo ruralnih krajeva (Sulkovci, Bzenica, Poloje, Komorica) te ukućanima mjerili krvni tlak i glukozu, ujedno ih anketiravši o kvaliteti života i življenja.

stampar_03

U drugoj etapi sudionici projekta angažirali su se u interaktivnim radionicama sa srednjoškolskom djecom, stavivši naglasak na spolno odgovorno ponašanje pojedinca. U trećoj dionici projekta održano je u uvodu spomenuto predavanje eminentnih stručnjaka iz Zagreba i Požege. Uza župana, koji je pozdravio okupljene, kazavši među ostalim kako mu je drago što je rođen i odrastao u istom naselju kao i Andrija Štampar, simpoziju je nazočio i saborski zastupnik Franjo Lucić.