Ministar kulture Božo Biškupić posjetio našu županiju

biskupic_01Ministar kulture Božo Biškupić danas je sa svojim suradnicima boravio u cjelodnevnom posjetu Požeško-slavonskoj županiji, kako bi se pobliže upoznao sa stanjem na terenu te kako bi saslušao potrebe lokalne uprave i samouprave za financiranje iz proračuna Ministarstva kulture koje je, podsjetimo, lani u našoj županiji financiralo projekte (zaštita kulturne baštine, nabavka knjiga...) u ukupnoj vrijednosti 5,7 milijuna kuna.

biskupic_04

Na sastanku u Velikoj županijskoj vijećnici, ministar je izvijestio kako će nadležno vijeće idućega mjeseca raditi proračun ministarstva za iduću godinu te će uvrstiti i prioritetne programe iz naše županije, od kojih će pak prednost imati oni već započeti projekti. U pratnji ministra Biškupića bio je državni tajnik Zoran Šikić te ravnatelji pojedinih uprava unutar Ministarstva kulture.

biskupic_02

Ministar je svoj posjet počeo u Pakracu, gdje su ga dočekali požeško-slavonski župan Marijan Aladrović te saborski zastupnik i gradonačelnik Pakraca Davor Huška. U Pakracu je ministar posjetio Samostalnu narodnu knjižnicu i čitaonicu, kojoj je ministarstvo i tom prigodom darovalo knjige, koje je dobila i požeška Gradska knjižnica i čitaonica.

biskupic_03

U sklopu svoga boravka u Požeštini, nakon spomenutoga sastanka u Županiji, ministar kulture posjetio je Požešku biskupiju, sastavši se s požeškim biskupom Antunom Škvorčevićem te Franjevački samostan i Konzervatorski odjel u Požegi, a posjet je završen obilaskom crkve sv. Augustina u Velikoj, čije radove na obnovi i restauraciji financira Ministarstvo kulture.

biskupic_05