PU požeško-slavonska aktivno obilježava Dan policije

policija_dan_01Policijska uprava požeško-slavonska i ove godine prigodno i svečano obilježava Dan policije, 29. rujna. Tim povodom danas su ispred spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi položeni vijenci i zapaljene svijeće u znak sjećanja na sve poginule pripadnike MUP-a. Uz pripadnike policije, vojske te udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, počast poginulim policajcima odala je i Požeško-slavonska županija.

policija_dan_02

Ispred Požeško-slavonske županije vijence su položili i svijeću zapalili župan Marijan Aladrović, njegov zamjenik Ferdinand Troha te pročelnica Ureda župana Sandra Sekulić Pojer, a s njima je u društvu bio i saborski zastupnik i gradonačelnik grada Pakraca Davor Huška.

Nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim policajcima, za njih je u katedrali sv. Terezije Avilske služena sveta misa, koju je predvodio župnik Ivica Žuljević. Misi su također nazočili županijski čelnici.

policija_dan_03

Svečani dio obilježavanja Dana policije održan je pak u sali za sastanke PU požeško-slavonske. Tom je prigodom načelnik PU požeško-slavonske Nikola Janković kazao kako je ponosan što je naša policijska uprava jedna od najefikasnijih u Hrvatskoj te da se ubraja među one koje imaju najmanju stopu kriminala, odnosno među najsigurnije policijske uprave u državi.

policija_dan_04

Nakon što je nazočne pozdravio i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, načelnik PU požeško-slavonske podijelio je pismene pohvale djelatnicima svoje policijske uprave. Ove su godine priznanja dobili: Darko Janić, Zvonimir Lukačević, Damir Birgeš, Josip Vidović, Mario Štetić, Franjo Maljur, Pavica Topalović, Zoran Džalto, Davorka De Zan, Dražen Majetić, Stanko Soldo, Tomica Mrđenović, Alojzije Romić, Igor Salak, Goran Alaber te Ružica Sćuric.

policija_dan_05

Policija će sutra (srijeda 29. rujna) na Trgu sv. Trojstva u Požegi od 8 do 14 sati održati prezentaciju „Dan otvorenih vrata policije“, na kojoj će građanima pokazati tehničku opremu i uređaje koje koristi u svom radu. Istoga dana s  početkom u 8 sati u prostorijama PU požeško-slavonske održat će se akcija dobrovoljnog darivanja krvi djelatnika požeške policijske uprave.