U Velikoj i Požegi proslavili Dan starijih osoba

domoviObilježavajući Međunarodni dan starijih osoba (1. listopada), požeški i velički domovi umirovljenika, odnosno domovi za starije i nemoćne kojima je osnivač Požeško-slavonska županija, prigodnim su programom obilježili taj datum. Uza svetu misu za korisnike i zaposlenike, u oba je doma izveden zanimljiv kulturno zabavni program. Domove su ispred Županije posjetili dožupan Ferdinand Troha i pročelnica Ureda župana Sandra Sekulić Pojer.

domovi_05

Nakon posjeta Domu za starije i nemoćne u Požegi, gdje ih je dočekala ravnateljica Irena Čavec sa suradnicima, i obraćanja korisnicima, županijski su čelnici posjetili i velički Dom za starije i nemoćne, gdje su nazočili zanimljivom programu.

domovi_02

Nakon svete mise u Velikoj, okupljene korisnike i zaposlenike te nazočne školarce pozdravili su ravnateljica Mirjana Novak, županov zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha te velički načelnik Vlado Boban, ujedno i predsjednik upravnoga vijeća veličkoga doma.

domovi_04

U Velikoj su tako, uz nastup učenika OŠ Ivana Gorana Kovačića te učenika požeške Gimnazije i Ekonomske škole, za korisnike jednu zanimljivu plesnu točku izveli i zaposlenici doma, predvođeni ravnateljicom Mirjanom Novak.

domovi_06

Potom su održane i zanimljiive igre, poput potezanja užeta te jedenja krempita bez ruku, u čemu su sudjelovali i zaposlenici te korisnici zajedno.

domovi_07