Ministar zdravstva Darko Milinović u Pakracu i Lipiku

milinovic_posjet_01Potpredsjednik Vlade RH i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović danas je sa suradnicima posjetio Pakrac i Lipik, točnije tamošnje zdravstvene ustanove kojima je osnivač Požeško-slavonska županija, a koje su ove godine potpomognute iz resornoga ministarstva za realizaciju nekoliko kapitalnih investicija, vrijednih više milijuna kuna. U pratnji ministra, među ostalima, bili su saborski zastupnici Davor Huška i Franjo Lucić te župan Marijan Aladrović.

milinovic_posjet_02

Tom je prigodom ministar Milinović još jednom potvrdio kako opstanak pakračke bolnice kao samostalne ustanove u mreži hrvatskih bolnica nije upitan, a kao potvrdu tome naveo je i ovogodišnja ulaganja od milijun kuna u novu aparaturu koja je već u funkciji, odnosno 1,2 milijuna kuna u opremu koja do kraja godine treba biti isporučena. Isto tako, još ove jeseni treba započeti temeljita rekonstrukcija bolničke kotlovnice, vrijedna gotovo dva milijuna kuna.

milinovic_posjet_04

Zadovoljstvo takvim rješenjem iskazao je i dr. Ivan Marijanović, ravnatelj pakračke bolnice, naglasivši kako je ovo prva godina u povijesti pakračke bolnice kada upravo i zbog dobrog odnosa ministarstva očekuje da će bolnica poslovati s ostatkom dohotka.

milinovic_posjet_03

Prilikom posjeta Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik, ministru Milinoviću  bilo je drago što se mogao uvjeriti da su aktivnosti dogovorene prilikom njegova posjeta u veljači urodile rezultatom pa bolnica danas raspolaže s dovršenom zgradom fizikalne terapije i suvremenim terapeutskim bazenom. Također je najavio i skori početak opremanja bolničke kuhinje novom opremom vrijednom 1,5 milijuna kuna, a u razgovoru s ravnateljem Darkom Kelemenom i gradonačelnikom Lipika Antunom Haramijom dotaknuta je i sudbina do sada neobnovljenih bolničkih objekata.

milinovic_posjet_06

Ministar je najavio i podršku svoga ministarstva otvaranju Više fizioterapeutske škole u Pakracu, te odobrio izradu projekata kao početnu radnju kojom bi se prije dvadeset godina napuštena  zgrada pakračke psihijatrije prenamijenila u dom za starije i nemoćne.

milinovic_posjet_05

Zadovoljstvo suradnjom s Ministarstvom zdravstva i socijalne skrbi izrazio je i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, kazavši kako je ministar Milinović ispunio sva svoja obećenja, pa tako aktivnosti preko toga ministarstva ima i u Požeštini, primjerice, na uređenju Doma za starije u Ljeskovici te prilikom izgradnje kapitalne investicije, nove poliklinike uz Opću županijsku bolnicu u Požegi.