Kongres Hrvatskoga pedijatrijskoga društva u Požegi

pedijatriPožega će do 9. listopada bit domaćin IX. Kongresa Hrvatskoga pedijatrijskoga društva te VIII. Kongresa pedijatrijskoga društva Hrvatske udruge medicinskih sestara koji će u središtu Požeško-slavonske županije okupiti preko 500 sudionika. Na otvaranju kongresa, brojne pedijatre i medicinske sestre iz Hrvatske, među ostalim govornicima, pozdravio je i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, zažaljevši im dobrodošlicu u našu županiju i uspješan radni vikend.

pedijatri_01

Sam kongres, kazao je dr.Vlado Drkulec, šef pedijatrije u požeškoj bolnici i šef organizacije toga velikoga simpozija, zamišljen je kao prezentacija autorskih radova iz pedijatrije, nastalih u protekle dvije godine, koliko je prošlo od posljednjega skupa u Zadru, a dolaskom pedijatara iz nekoliko europskih zemalja kongres je dobio i međunarodni značaj.

pedijatri_02

Taj eminentni skup organizira se u godini kada se obilježava 50 godina otkako je osnovan dječji odjel u požeškoj bolnici. U prostoru požeškoga Veleučilišta jučer je uza svečano otvaranje održana i godišnja skupština Hrvatskoga pedijatrijskoga društva, dok danas započinje i službeni dio za koji je pripremljeno preko dvije stotine stručnih predavanja. Radni dio kongresa odvijat će se u obje dvorane Veleučilišta te u prostoru Hrvatske gospodarske komore.

pedijatri_03