Održana šesta sjednica Županijske skupštine

6.skupstina_01Vijećnici Skupštine Požeško-slavonske županije na današnjoj su, šestoj sjednici ovoga skupštinskoga saziva raspravljali kroz šesnaest točaka dnevnoga reda. Većinom glasova usvojeni su polugodišnji izvještaj o izvršenju Županijskoga proračuna za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2010. godine, izvješće o obavljenoj financijskoj reviziji Županije za 2009. godinu, izmjene i dopune proračuna za 2010. godinu i druge točke.

Vijećnici su tako usvojili i odluku o refinanciranju obveza po kreditima i obročnu otplatu duga za subvencije kamata prema Hypo Alpe-Adria banci d.d., zatim polugodišnje izvješće župana do 30. lipnja 2010. godine, prijedlog odluke o turističko vinskim cestama (usvojen jednoglasno), prijedlog i dopunu odluke o osnivanju Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije te niz drugih odluka, uglavnom vezanih uz djelovanje županijske uprave.

6.skupstina_02

U aktualnom satu, županu Aladroviću i njegovim zamjenicima postavljeno je desetak pitanja. Župan je tako izvijestio okupljene vijećnike kako je nedavni posjet ministra zdravstva Darka Milinovića Pakracu i Lipiku značio obilazak učinjenoga u tamošnjim bolnicama, u koje je Ministarstvo zdravstva uložilo gotovo četrdeset milijuna kuna (novi bazen i prateći prostori u Lipiku, kotlovnica i oprema u Pakracu...). No, isto tako župan je kazao, odgovarajući na drugo pitanje, i kako normalnim tijekom idu radovi na izgradnji poliklinike uz požešku bolnicu, također uz veliku pomoć ministra Milinovića.

- Radovi će biti gotovi nagodinu. Zajedno s građevinskim radovima i potpunom opremom poliklinike za specijalističke i subspecijalističke preglede, ta će investicija, koju financira Ministarstvo zdravstva, stajati oko 7 milijuna kuna - izvijestio je župan.

6.skupstina_03

Dožupan Jakopović potvrdio je kako su počeli radovi na izmještanju ceste uz akumulaciju Londžu u Čaglinu, koje će zajedno financirati Hrvatske vode i Županijska uprava za ceste. Investicija će, kazao je Jakopović, biti teška oko 5,1 milijun kuna.

Spomenimo i kako su županijski čelnici izvijestili o pokretanju Razvojne agencije, napretku radova na požeškoj obilaznici prema redovitoj proceduri te radovima na pripremi izgradnje sportske dvorane uza zgradu požeške Gimnazije. Time je aktualna županijska vlast, što je nedvojbeno, nastavila s ispunjavanjem predizbornih obećanja i realizacijom kapitalnih projekata u svim krajevima županije.