Dožupan Jakopović s direktorom Hrvatskih voda

hrvatske_vodeŽupanov zamjenik za gospodarstvo, dožupan Željko Jakopović u Zagrebu se susreo s generalnim direktorom Hrvatskih voda Jadrankom Husarićem. Razgovorali su o aktualnim i nekim predstojećim projektima Hrvatskih voda u Požeško-slavonskoj županiji. Dožupan Jakopović izvijestio je direktora Husarića o uspješnom početku radova na izmještanju ceste uz akumulaciju Londžu, koje financiraju Hrvatske vode i Županijska uprava za ceste.

Izgradnjom te prometnice, vrijedne 5,1 milijun kuna, čije će gradilište uskoro obići i generalni direktor Hrvatskih voda, stvorit će se preduvjeti za izgradnju druge faze akumulacije Londže, što se pak očekuje nagodinu. Rečeno je kako je, zbog žalbe jednoga ponuditelja, ponovljen natječaj za nabavu automatskoga sustava upravljanja akumulacijom, vrijednoga pola milijuna kuna, pa će do druge faze radova i taj potrebni sustav za akumulaciju biti riješen, odnosno nabavljen.

hrvatske_vode_jakopovic_i_husaric

Dožupan Jakopović i direktor Husarić dotaknuli su se i sufinanciranja izgradnje, odnosno nastavka uređenja državne ceste od Pleternice prema Veseloj. Kako je ranije dogovoreno, taj će projekt Hrvatskih cesta sufinancirati Hrvatske vode, što je i tom prigodom potvrdio njihov generalni direktor. Županov zamjenik za gospodarstvo izvijestio je čelnika Hrvatskih voda i kako se uskoro očekuje početak radova na retenciji Vrbova u Pleternici, jer je potrebno pribaviti još manji dio dokumentacije. Taj je projekt vrijedan 3,5 milijuna kuna i također će ga financirati Hrvatske vode koje, mora se priznati, doista mnogo ulažu u Požeško-slavonsku županiju.