Župan obišao korisnike programa Pomoć u kući

puk_01Od ove jeseni, zahvaljujući podršci Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, preko Požeško-slavonske županije započelo je provođenje programa Pomoć u kući starijim osobama za područje grada Požege te općina Brestovac i Jakšić. U prvoj fazi programa obuhvaćeno je 200 korisnika, stotinu u Požegi te po pedeset u Brestovcu i Jakšiću, o kojima brinu gerontodomaćice, medicinska sestra i pomoćni radnici za fizičke poslove.

puk_02

Danas je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović sa svojim suradnicima obišao dvije korisnice spomenutoga programa u Požegi, 78-godišnju Danicu Milivojac iz Vranduka te 81-godišnju Rozaliju Stazić iz Drškovca, koje su iskazale veliko zadovoljstvo što su postale korisnice programa čiji je nositelj Požeško-slavonska županija.

- Hvala Županiji i našem županu što su se izborili da i mi u Požegi dobijemo pomoć u kući, nakon što se isti program već godinama provodi u Pleternici i Velikoj. Ovo nam, vjerujte, doista mnogo znači. Gerontodomaćice nam pomognu  u kućanskim poslovima, medicinska sestra mjeri tlak i šećer i pomaže nam oko lijekova, a dečki cijepaju drva i unose ih u kuću, pokose nam travu, očiste dvorište ili što već treba, tako da smo jako zadovoljne - složile su se gospođe koje je župan posjetio.

puk_03

Voditelj programa Pomoć u kući starijima za Požegu, Brestovac i Jakšić, Nikica Oberan također je bio u županovoj pratnji. Pred okupljenim novinarima iz svih požeških redakcija, župan Aladrović i voditelj programa Pomoć u kući izložili su detalje o programu kojim je otvoreno trinaest  novih radnih mjesta, za osam gerontodomaćica, dva pomoćna radnika, medicinsku sestru, domaćicu i voditelja programa.

puk_04

Uz program Pomoć u kući starijima, Županija je dobila i dozvolu za projekt Dnevni boravak za korisnike programa Pomoć u kući, koji je  pak oformljen u sklopu požeškoga Doma za starije i nemoćne, u kojem će biti organizirani različiti sadržaji. Dnevni će  boravak voditi zaposlena domaćica. Iako je trenutačno popunjen kapacitet, odnosno broj korisnika s obzirom na broj zaposlenih gerontodomaćica, nije isključeno da se od iduće godine poveća broj korisnika, što bi značilo i zapošljavanje novih gerontodomaćica.

puk_05