Nagrađeni najbolji u akciji Volim Hrvatsku - Zeleni cvijet

nagrade_-_htz_01U Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije održana je dodjela priznanja i nagrada Turističke zajednice Požeško-slavonske županije, na temelju provedenoga projekta Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Volim Hrvatsku – Zeleni cvijet, odnosno uređenosti mjesta, okućnica, javnih objekata i posebne turističke ponude  kontinentalne Hrvatske. Nagrade najboljima uručio je požeško-slavonski župan Marijan Aladrović, predsjednik Županijske turističke zajednice.

nagrade_-_htz_02

Cijeli se spomenuti projekt HTZ-a, rečeno je i na dodjeli nagrada, provodi s namjerom podizanja opće razine kvalitete životnoga prostora, očuvanja i unapređivanja turističkoga prostora te zaštite okoliša.

nagrade_-_htz_05

Nagrade na razini Požeško-slavonske županije primio je Biciklistički klub Titan, Pakrac, za  biciklističku stazu Anakonda koja je jedina bike staza u Hrvatskoj za discipline spust i free ride, a koja je dobila  i nagradu za jedinstvenu turističku ponudu HTZ-a,  te će biti predstavljena i nagrađena i na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma koji se održavaju od 20. - 22. listopada 2010. u Rovinju.

nagrade_-_htz_06

Nagradu će nagrađenom biciklističkom klubu iz Pakraca uručiti ministar turizma Damir Bajs, a svečanosti će prisustvovati i pakrački gradonačelnik, saborski zastupnik Davor Huška te požeško-slavonski župan Marijan Aladrović. Staza se, inaće,  nalazi u sklopu kompleksa od šest staza za spust i free ride, te osam staza za cross country, tik iznad grada Pakraca.  Detaljnije o stazi možete vidjeti na web adresi: www.bk-titan.hr

nagrade_-_htz_04

Nagrađen je i Grad Lipik, za uređenost mjesta kontinentalne Hrvatske u kategoriji do deset tisuća stanovnika, dok je kod privatnih okućnica prvo mjesto osvojila Marina Hlapović iz Lipika, drugo mjesto OPG Božić iz Lipika, a treće mjesto je osvojila okućnica čiji je vlasnik Dino Grozdanoski iz Kutjeva.

nagrade_-_htz_03