U Bjeliševcu proslavili desetu obljetnicu Češke besede

bjelisevac_01Češka beseda u Bjeliševcu, mjestu pokraj Kutjeva, protekloga je vikenda proslavila desetu obljetnicu kontinuiranoga rada. Desetljeće od obnoviteljske skupštine proslavljeno je svečanom sjednicom i kulturno-umjetničkim programom, koji su organizirali Savez Čeha u Republici Hrvatskoj i Češka beseda Bjeliševac, uz potporu Savjeta za nacionalne manjine RH. Čestitke okupljenim slavljenicima uputio je i županov zamjenik Ferdinand Troha.

bjelisevac_02

Čestitke na jubileju članovima Češke besede Bjeliševac uputila je i Lenka Janota, predsjednica Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj. U zanimljivom programu nastupile su češke besede iz Zagreba, Kaptola i Bjeliševca.

bjelisevac_03

Zanimljivo, selo Bjeliševac ima 130 stanovnika, a samo društvo, odnosno beseda broji 120 članova. Prilikom desete obljetnice Češke besede Bjeliševac, koja je nositelj svih kulturnih aktivnosti u tom mjestu,  zaslužnim pojedincima  te institucijama koje su pomagale i podupirale rad besede, dodijeljene su zahvalnice, a jednu, koju je preuzeo dožupan Troha, primila je i Požeško-slavonska županija.

bjelisevac_04