DUZS pomaže vatrogastvo Požeštine sa 700.000 kuna

duzs_sastanak_01Čelnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS), predvođeni glavnim ravnateljem Damirom Trutom, posjetili su Požeško-slavonsku županiju u kojoj ih je primio požeško-slavonski župan Marijan Aladrović. Sastanku su sa strane domaćina nazočili i saborski zastupnik Franjo Lucić, načelnici općina naše županije te čelnici uprava usko povezanih s DUZS-om, dok su s druge strane bili pročelnici i pomoćnici ravnatelja Truta.

duzs_sastanak_02

Na sastanku je potvrđeno kako će DUZS i ove godine značajno pomoći našu županiju, pa će tako do kraja godine uložiti oko 700 tisuća kuna u vatrogasna društva Velike, Brestovca i Pleternice, kroz vatrogasnu opremu. Dio je te pomoći već stigao, a ostalo se očekuje idućih dana.

duzs_sastanak_05

Župan Aladrović zahvalio se na pomoći ravnatelju Trutu i DUZS-u, kako za ovu tako i za lanjsku godinu, izrazivši nadu u dobru suradnju i ubuduće. Same riječi pohvale za rad i suradnju s DUZS-om imali su i prisutni načelnici općina iz naše županije. Čelnici DUZS-a najavili su pak pomoć našoj županiji i iduće godine.

duzs_sastanak_03

Nakon radnoga sastanka te izjave za medije, čelnici DUZS-a iz Zagreba u sportskoj dvorani u Jakšiću odigrali su prijateljsku malonogometnu utakmicu protiv ekipe načelnika ovdašnjih općina i njihovih zamjenika, što je dodatno učvrstilo povezanost Državne uprave za zaštitu i spašavanje i naše županije, odnosno njezinih općina i gradova.

duzs_sastanak_04