Predstavljeni natječaji za poticanje poduzetništva

gospodarstvo_natjecaji_01U Velikoj županijskoj vijećnici u Požegi danas su zainteresiranim poduzetnicima, koji ih je bilo šezdesetak, savjetnice u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Jasminka Keser i Danijela Žagar predstavile devet otvorenih natječaja pri spomenutom ministarstvu i to iz Operativnoga plana poticanja maloga i srednjega poduzetništva za 2011. godinu. Riječ je o  natječajima čija je ukupna vrijednost oko 406 milijuna kuna.

gospodarstvo_natjecaji

- Natječaji su otvoreni za subvencioniranje kamata na kredite, daljnji razvoj poduzetničkih aktivnosti pa sve do pomoći za one koji su u trenutnim teškoćama, a pedesetak milijuna kuna je osigurano za izgradnju i razvoj industrijskih zona, što je Požeško-slavonskoj županiji i jedan od najzanimljivijih modela. To je program koji dugoročno ima težinu, a ove godine očekujemo po milijun kuna za izgradnju prometne infrastrukture u industrijskim zonama Čaglina i Jakšića, dok Kaptol i Brestovac trebaju sredstva za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa. Pleternička gospodarska zona praktički je gotova i već ima naznaka za prve ulagače - kazao je Željko Jakopović, županov zamjenik za gospodarstvo, domaćin prezentacije.

Inače, prošle su godine poduzetnici s područja naše županije iskoristili približno 6,7 milijuna kuna poticaja putem natječaja Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.