Zvonimir Boban predvodio "Humane zvijezde" u Velikoj

zekic_01Revijalno-humanitarni spektakl u Velikoj, oproštajna utakmica od aktivnoga igranja nogometa bivšega sjajnoga strijelca veličkoga Kamen Ingrada Zorana Zekića privukla je na stadion podno Papuka oko 2.500 gledatelja. Susret momčadi "Zekić i prijatelji" protiv "Humanih zvijezda" koje je predvodio legendarni kapetan "Vatrenih" Zvonimir Boban imao je svoju humanu gestu jer je sav prihod od prodanih ulaznica išao za pomoć u liječenju teško bolesnoga dječaka Mateja Markanovića iz Trenkova.

zekic_04

Cijeli se spektakl, koji je podsjetio na najslavnije dane nekadašnjega prvoligaša iz Velike, odigrao pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i Županijske turističke zajednice. Inicijativa je, inače, pokrenuta od spomenutoga Zorana Zekića koji je poslije Kamen Ingrada nastupao, među ostalim, i za zagrebački DInamo, te Željka Adžića, Kutjevčanina, člana poznate vinarske obitelji, nekad također člana zagrebačkih modrih.

zekic_09

Nakon dvije utakmice predigre u kojima su nastupili mlađi pioniri Slavije iz Pleternice i Sloge iz Trenkova te Papuka iz Velike i Graničara iz Zagrađa, uslijedila je glavna utakmica u kojoj su ljubitelji nogometa na djelu mogli vidjeti nekadašnje hrvatske reprezentativce te igrače koji su ostavili značajan trag na hrvatskim i europskim nogometnim travnjacima.

zekic_03

Na veličkom je travnjaku tako po prvi put zaigrao legendarni Zvone Boban uz kojeg su u sastavu "Humanih zvijezda" još bili također poznati hrvatski reprezentativci poput Gorana Vlaovića, Krune Jurčića danas novog-starog trenera zagrebačkog Dinama ili vratara Miroslava Žitnjaka. Među njima su bili i Edin Mujčin, nekadašnji igrač Kamen Ingrada, Alen Peternac, Vjekoslav Šrinjar, već spomenuti Željko Adžić i mnogi drugi.

zekic-7

Zoran Zekić je u svojoj momčadi okupio također respektabilna imena, poput nekadašnjih hrvatskih reprezentativca, Borisa Živkovića koji je jedno vrijeme također bio kapetan "Vatrenih" te  Roberta Špehara, zatim Damira Vuicu, Darka Čordaša, još jednog igrača koji je igrao za Kamen Ingrad te nekolicinu svojih bivših suigrača s kojima je klub iz Velike započinjao svoju priču, poput Radoslava Gusića, Gorana Brkića i Antuna Andričevića.

zekic_10

Poseban je, pak, gost u Zekićevoj momčadi bio popularni pjevač  Dalibor Bartulović Shorty koji je nekad davno igrao nogomet u mlađim kategorijama vinkovačke Cibalije. Naravno, Shorty je tom prilikom u poluvremenu utakmice otpjevao nekoliko svojih poznatih pjesama.

zekic_08

Kako je u ovakvih revijalnim susretima rezultat uvijek u drugom planu, a mnogo je važnije druženje te ovaj put i hvale vrijedna humana gesta, ipak spomenimo kako je utakmica završena pobjedom Zekića i prijatelja sa 4:3 Pogotke za pobjedničku momčad postigli su Zekić, Kresinger, Andričević i Bojko dok su za Humane zvijezde zabili Mujčin, Šrinjar i Bičanić.

zekic_06

Požeško-slavonski župan Marijan Aladrović tom je prigodom uručio zahvalnice za sudjelovanje u humanitarnoj nogometnoj utakmici kapetanima momčadi, Zvonimiru Bobanu i Zoranu Zekiću. Zekića je, pak, darivao i načelnik Velike Vlado Boban, zahvalivši mu se na godinama provedenima u Velikoj te na tomu što je oproštajnu utakmicu odlučio odigrati baš na stadionu podno Papuka.

zekic_02

Kako je teško bolesni dječak Matej Markanović ujedno i veliki navijač zagrebačkoga Dinama, Zoran Zekić je za njega pripremio jedno iznenađenje. Naime, iz Zagreba je donio Dinamov zlatni dres s potpisom svih njegovih nogometaša te ga je uručio Matejovu ocu.

zekic_05

Svi vi koji želite pomoći u liječenju Mateja Markanovića možete to učiniti izravnom uplatom na njegov žiro račun u Erste banci; broj: 2402006-1031262160, poziv na broj: 80402000-3102015464.