Zavod za hitnu medicinu spreman za početak rada

hitna_pz_01Stručno povjerenstvo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi dalo je „zeleno svjetlo“ za početak rada Zavodu za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, detaljno pregledavši prostor, kadrove i medicinsko-tehničku opremu koja je zdravstvenim djelatnicima nužna za obavljanje hitne medicinske službe. Obilaskom sjedišta Zavoda za hitnu medicinu u Požegi, te njegovih ispostava u Pakracu i Pleternici, povjerenstvo se uvjerilo da su svi uvjeti za rad ispunjeni.

hitna_pz

Podsjetimo, natječaj za nabavu 128 vozila za hitnu medicinsku službu  na državnoj razini, od kojih će pet dobiti na korištenje Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije, je u tijeku.  Riječ je o novim, potpuno opremljenim vozilima koja zadovoljavaju europske standarde. Tako će svako od vozila hitne medicinske službe imati defibrilator, respirator, aspirator, pulsni oksimetar, kompletnu opremu za imobilizaciju i izvlačenje pacijenata te potpuno opremljene reanimacijske ruksake.

- Čestitamo na ispunjenju uvjeta za početak rada Županijskoga zavoda za hitnu medicinu, svim kolegicama i kolegama u Požeško-slavonskoj županiji te im želimo sreću u daljnjem radu! - stoji u čestitci Hrvatskoga zavoda za hitnu medicinu.

hitna_pz_03