Županu zahvalnica za pomoć u provedbi "Sata istine"

kalan_udruga_01"Sat istine", projekt Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata  (UDVDR) podružnice Požeško-slavonske županije, uspješno je proveden u osam županijskih osnovnih škola s područja Požeštine. Projekt koji je osmislio umirovljeni bojnik HV-a Mario Kalan naišao je na bezrezervnu podršku Požeško-slavonske županije koja je logistički pomogla provedbu "Sata istine". Tim je povodom danas bojnik Kalan uručio zahvalnicu županu Marijanu Aladroviću.

kalan_udruga_02

Podsjetimo, riječ je o projektu koji ima za cilj približiti Domovinski rat, posebno ratna zbivanja u našoj županiji, učenicima osmih razreda kako bi bili bolje informirani o tomu  kako je obranjena i stvorena Hrvatska, s posebnim naglaskom na naše područje. Spomenuta je udruga za takav vid ulaska u osnovne škole prethodno dobila dozvolu od Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

- Predavanjima je nazočilo 540 učenika, a u anonimnoj je anketi, u kojoj smo tražili da se izjasne koliko su zadovoljni prikazanim filmom i održanim predavanjem, sudjelovalo njih 437, od čega je čak je 99 posto ispitanika ustvrdilo da su zadovoljni projektom i da ga treba nastaviti. Stoga ćemo nastaviti i dalje - kazao je umirovljeni bojnik Kalan.

kalan_udruga_03

On se tom prigodom zahvalio Županiji i županu na potpori u osiguranju dolaska u škole kojima je Županija osnivač te u nabavci opreme za lakšu prezentaciju, posebno prijenosnoga računala.

- Hvala vam i što se posjetili jedno takvo predavanja, ono za učenike OŠ Dragutina Lermana u Brestovcu na čijem je području bilo dosta ratnih događanja. Nadam se nastavku uspješne suradnje - dodao je umirovljeni bojnik Kalan.

Pred okupljenim novinarima u Uredu župana, požeški je župan Aladrović kazao kako mu je bilo drago što je Požeško-slavonska županija unatoč teškoj situaciji uspjela pomoći projekt UDVDR-a, kako bi se djeci još bolje približila istina o Domovinskom ratu u njihovu zavičaju.