Jakšićkom DVD-u donirano navalno vatrogasno vozilo

vozilo_jaksic_01Ključeve tri stotine tisuća kuna vrijednoga navalnoga vatrogasnoga vozila danas je zapovjedniku DVD-a Jakšić Vilku Kiru predao ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS-a) Damir Trut koji je sa suradnicima, pomoćnikom Cvjetkom Obradovićem i Mladenom Jurinom, glavnim hrvatskim vatrogasnim zapovjednikom, boravio u Jakšiću. Novo vatrogasno vozilo, koje će uvelike pomoći jakšićkom DVD-u, blagoslovio je tamošnji župnik vlč. Milan Klobučar.

vozilo_jaksic_02

Uz Ivicu Kovačevića, načelnika Općine Jakšić koja je također pomogla u nabavci vozila, gostima iz Zagreba na još jednoj donaciji zahvalili su se i požeško-slavonski župan Marijan Aladrović te saborski zastupnik Franjo Lucić.

vozilo_jaksic_03

- Hvala Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje koja nam pomaže, koja nam je i prije pomagala te koja će nam, vjerujem, i dalje pomagati na ovakav i slične načine - kazao je župan Aladrović.

vozilo_jaksic_04

Saborski zastupnik Lucić podsjetio je da nikad prije naša županija, odnosno njezini gradovi i općine nisu imali bolju suradnju s državnim tijelima po pitanju zaštite i spašavanja, kao otkad je na čelo DUZS-a došao Damir Trut.

vozilo_jaksic_05