Izvrsni učenici Tehničke škole kod dožupana Trohe

tehnicari_01Ponajbolji učenici požeške Tehničke škole, a svakako najuspješniji njezini predstavnici na državnim natjecanjima protekle godine, Luka Pavličić (pobjednik državnog i međunarodnog natjecanja tehničara), Matej Podubsky (prvak Hrvatske u tokarenju) te Josip Larva (prvak Hrvatske u natjecanju tehničara), u pratnji svoga mentora prof. Martina Kaprela danas su bili gosti Ferdinanda Trohe, županova zamjenika za društvene djelatnosti.

tehnicari_2

Dožupan Troha primio je mlade, izvrsne učenike Tehničke škole i njihova mentora praktične nastave, dan nakon što su u Ministarstvu obrazovanja, prosvjete i športa također bili nagrađeni za izvrsna dostignuća u svom području.  Među 96 pozvanih učenika iz cijele Hrvatske, koje su nagradili resorno ministarstvo i Agencija za strukovno obrazovanje, spomenuti učenici bili su jedini predstavnici naše županije, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti.

tehnicari_3

Županov zamjenik za društvene djelatnosti čestitao im je na njihovim dosadašnjim postignućima, poželjevši im puno uspjeha i na predstojećim natjecanjima koje ih očekuju najesen. Zaželio im je i puno uspjeha u daljnjem školovanju. Na kraju im je uručio vrijednu Kempfovu monografiju o Požegi, izvorno tiskanu 1910. godine, a čiji je drugi pretisak Požeško-slavonska županija objavila prošle godine, u povodu 800 godina svoga prvoga spomena.

tehnicari_4